Ndërtimi i kateve – 9 gjërat që duhet të dini

Ndërtimi i kateve – 9 gjërat që duhet të dini

Një kat i ndërmjetëm është një investim i mirë. Një dysheme kat i ndërmjetëm është një mënyrë shumë e thjeshtë për të krijuar hapësirë ​​produktive shtesë dhe me kosto shumë të ulët. Ndërtimi i kateve të ndërmjetme duhet të jetë shumë i drejtpërdrejtë në aspektin inxhinierik, megjithatë ka mendime të ndryshme për dizajnin. Njerëzit me interesa të veçanta në dëshirën për t’u marrë me projektin tuaj, shpesh si pjesë e punëve të tjera që ata mund të bëjnë në atë kohë, mund t’ju bindin lehtësisht të filloni një kurs që bie shumë larg pritshmërive tuaja. Ju nuk duhet të dilni nga binarët nga kjo, ka disa baza që nëse vendosen do të sigurojnë që të mos bini në grackën e të shkuarit me opinionin popullor, i cili nuk është i njëjtë me këshillat e ekspertëve.

Ka mbi 40 kombinime dhe lehtësira që një kat i ndërmjetëm mund të sjellë në biznesin tuaj dhe ato mund të jenë të shtrenjta në duar të gabuara duke shkaktuar vonesa dhe zhgënjime të panevojshme. Një dysheme kat i ndërmjetëm duhet të ofrojë hapësirë ​​biznesi fleksibël dhe produktive me kosto të ulët dhe i armatosur me këto tetë baza, ndërtimi juaj i ndërmjetëm ka më shumë gjasa të maksimizojë kontributin e tij. Koha ime më e shpejtë e shlyerjes për një projekt ndërtimi të dyshemesë së ndërmjetme ishte nën 3 muaj. Këto janë tetë gjërat e dobishme që duhet të dini për të arritur rezultate të shpejta të kthimit.

Gjëja e parë që duhet të dini: Pse do të doja një kat i ndërmjetëm? Një kat i ndërmjetëm i bën njerëzit hapësirë ​​të mrekullueshme, kështu që ekspozitat, shitja me pakicë, restoranti, zyra, magazinimi, prodhimi, punëtoria, ekspozitat, muzetë, shkollat, bibliotekat, gjimnazet dhe koha e lirë janë të gjitha shembuj të mirë pune. Ato janë një përshtatje e lehtë retro dhe mund të hiqen përsëri me lehtësi relative, duke i bërë ato të mira për qiradhënësin, qiramarrësin dhe pronësinë personal si një zgjedhje e qartë për zhvillimin e ofrimit të hapësirës së përkohshme ose të përhershme. Pronarët shpesh do t’i ofrojnë këto lehtësira duke nxitur koston e qirasë.

Gjëja e dytë që duhet të dini: A ka potencial dhe sa do të kushtojë një Mezzanine? Pasi të jeni në ndërtesën tuaj, magazinë ose njësinë e fabrikës apo edhe në qendrën tregtare ose jashtë qytetit, nëse askush nuk e ka zënë atë para jush, atëherë do të keni ndoshta një mikpritje bazë dhe disa shërbime dhe shumë hapësirë. Këtu në MB është vend i zakonshëm që arkitektët dhe zhvilluesit e pronave të përdorin korniza çeliku sepse ato mund të shkojnë më lart ekonomikisht. Në magazina konstruksioni është shpesh një seri kornizash të quajtura korniza portale mbi të cilat fiksohen shinat e veshjes dhe lëkura e ndërtesës. Nëse prona juaj nuk është tashmë e ndarë për ju, atëherë do të shikoni mahi dhe në një ndërtesë me kornizë portale duhet të keni deri në 6 m në buzë dhe një metër ose më shumë lartësi shtesë në majë në mes. Nëse shikoni lart në mahi në anën e ndërtesës brenda, do të shihni një kllapë të vogël trekëndore qesharake midis mahiut dhe kolonës – ne e quajmë këtë mahi dhe në përgjithësi është rreth 5 m plus në pjesën e poshtme.

Çdo gjë mbi 5 m është e mirë, nën 5 m ju duhet ndihmë profesionale. Nëse po e ndërtoni këtë strukturë, sigurohuni që të keni të paktën 6 m deri në këtë pikë dhe më pas mund të instaloni një dysheme ndërmjetëse nëse ndonjëherë dëshironi një të tillë plotësisht të pakufizuar nga kapaku. Ka shumë arsye për të mos ndërtuar në këtë lartësi, por njësitë e prodhimit të nivelit të ulët nuk do të funksionojnë si magazina më vonë, kështu që nëse me të vërtetë nuk mund ta përballoni, shkoni më lart, përdorni lartësinë, sepse do të shtoni vlerë përmes tërheqjes më të gjerë sesa nëse Qëndro poshtë, fshihu. Gjithsesi gjithçka që tha, pse është hapësirë ​​e lirë është sepse ju keni blerë ose marrë me qira hapësirën e dyshemesë, kështu që dhoma e kokës është teknikisht e lirë në aspektin pronësor. Dyshemetë e ndërmjetme kanë një përhapje çmimi nga 90 deri në 250 £ për metër katror, ​​më pak se gjysma e çmimit të ri të ndërtimit, kështu që është relativisht i lirë për t’u zhvilluar. Jo vetëm kaq, nëse nuk është më shumë se gjysma deri në dy të tretat e sipërfaqes totale të dyshemesë, mund të përjashtohet nga taksa e bashkisë, veçanërisht nëse është një strukturë e lëvizshme pasi konsiderohet si një artikull i bimëve. Pra lexoni me tej…

Gjëja e tretë që duhet të dini: A kam nevojë për leje planifikimi për një kat i ndërmjetëm? Jo, ju nuk keni nevojë për pëlqimin e planifikimit, përveç nëse ndryshoni pamjen e jashtme të ndërtesës suaj me dritare për shembull, por keni nevojë për rregullore ndërtimi në Angli dhe Uells dhe një urdhër në Skoci dhe kjo është ajo që duhet të dini rreth tyre:

 1. Keni nevojë për dëshmi se dyshemeja mbështetëse prej betoni është strukturore deri në ngarkesat e imponuara.
 2. Ju duhet të keni një rrugë të caktuar të miratuar nga dyshemeja dhe jashtë ndërtesës për të përmbushur rregullat e zjarrit.
 3. Duhet të siguroheni që dyshemeja t’i rezistojë zjarrit deri në një orë nëse njerëzit punojnë në të.
 4. Ju duhen vizatime të punimeve të propozuara.
 5. Ju duhet një plan blloku dhe një plan web site.
 6. Ju duhet të jepni llogaritjet strukturore që tregojnë se puna e çelikut dhe stolisja do të marrë ngarkesat e projektimit.

Ka disa artikuj të tjerë që lindin nga kjo, por këto janë ato kryesore. Në Angli dhe Uells mund të vazhdoni përpara rregulloreve të ndërtimit, por paralajmërohuni se nëse gjatë këtij procesi ligjor urdhërohen ndryshime, mund të rezultojë në ripunim të shtrenjtë për të cilin do të tarifoheni. Në Skoci ju duhet së pari urdhri dhe çdo inxhinier i kualifikuar strukturor mund të nënshkruajë urdhër. Nëse jeni në fazën e projektimit, do t’ju duhet të siguroheni që të sigurohen themelet për çdo kolonë mbështetëse të dyshemesë, ato zbresin përpara se të derdhet dyshemeja. Nëse nuk e keni këtë lehtësi, do t’ju duhet të kontrolloni nëse toka mund të marrë peshën pa u plasaritur dyshemeja.

Gjëja e katërt që duhet ditur: Sa kohë do të duhet për të ndërtuar një kat i ndërmjetëm? Epo, nëse nuk ka lemza nga marrja e miratimeve, 2 deri në 4 javë për katet e vogla 8 deri në 12 javë për dysheme deri në madhësinë e fushës së futbollit dhe diku në mes për pjesën tjetër. Planifikimi do të zgjasë 6 javë nëse dini se çfarë po bëni, më shumë nëse nuk e dini dhe rregulloret e ndërtimit 2 deri në 3 javë nëse përdorni një agjent, 6 javë nëse nuk e dini. Shtoni kohën e projektimit dhe planifikimit për veten tuaj dhe marrjen e çmimeve etj. Nëse keni terren të dobët, mund t’ju duhet të shtoni 6 javë për projektimin dhe 6 javë për punimet në tokë, kështu që mos filloni të mbyllni ekipet tuaja mbështetëse për afatet. Duhen 28 ditë që betoni të arrijë fortësi specifike pa marrë parasysh se sa presion keni, përveç nëse shtoni rrëshira të shtrenjta dhe kjo nuk është gjithmonë e këshillueshme. Për më tepër, do të ketë punë kampionimi dhe projektimi për ta bërë këtë duke lejuar mjaft kohë për përparim të rregullt dhe një punë të kryer mirë. Edhe me gjithë këtë do të jetë sërish një zgjidhje ekonomike për ju.

Gjëja e pestë që duhet ditur: Nga kush duhet ta blej? Ka specialistë. Mund të vendosni një kat i ndërmjetëm betoni në fazën e projektimit, ato mund të jenë më të qeta, më të mira për procese të lagështa ose dhoma të bimëve dhe përfshijnë hapësira më të mëdha, por zakonisht kushtojnë shumë më tepër. Për sendet e rënda ose hapësirat e veçanta të projektimit, kontraktori mund të ketë një zgjidhje të mirë. Unë do të shmang kontraktorët për të gjitha përshtatjet retro dhe në vend të kësaj do të shkoja te specialistët. Unë gjithashtu do t’ju inkurajoja që të hetoni plotësisht përfitimet e të pasurit të kateve të ndërmjetme të ndarë nga guaska kryesore, 9 herë nga 10 do t’ju shërbejë më mirë. Blini ato nga specialistë të magazinimit ose më mirë akoma inxhinierë për trajtimin e materialeve, atëherë do të merrni ndihmë edhe për të gjitha aspektet e tjera.

Gjëja e gjashtë që duhet ditur: A duhet të blej të dorës së dytë? Veshja e pllakave të chipit rrallëherë del mirë kur çmontoni dyshemenë. Ekzistojnë minimalisht tre metoda ndërtimi dhe disa specifikime materiale, të gjitha duke bërë punë të ndryshme. Pasi materialet janë hequr nga ndërtimi kryesor, edhe ekspertët kanë probleme me to. Seksionet e petëzuara në nxehtësi janë projektuar në një hapësirë ​​​​për të marrë ngarkesa specifike me veti specifike. Unë ende nuk kam takuar dikë që ka blerë një kat të dorës së dytë në gjendje të japë llogari për këtë informacion ose që e di nëse ndërtimi i tyre është apo jo një dizajn ndërtimi 360, 250 ose qendror, cili është shërbimi ose ngarkesa e vdekur ose të japë ndonjë llogaritje strukturore për dyshemenë përveç shumë rrallë llogaritjeve origjinale të cilat janë dhënë rasti specifik për atë aplikim dhe jo aplikimi aktual pasi ai kishte qëndruar dukshëm në oborrin e dikujt për gjashtë muaj.

Nëse lëvizni një dysheme, ju duhet që prodhuesi të ri-miratojë llogaritjet dhe të lëshojë një certifikatë verifikimi. Nuk ka gjasa që të gjeni një kat të dorës së dytë në posedim të dikujt të kualifikuar për të ofruar këtë mbështetje. Kam gjetur se njerëzit në fakt paguajnë më shumë për dyshemetë e përdorura sesa ato të reja. Kushton rreth 25% të kostos së një dyshemeje të re për ta hequr atë dhe për ta paketuar saktë për ruajtje të thatë, të inspektuar siç duhet dhe të etiketuar. Po aq kushton edhe riinstalimi. Ju do të shpenzoni 30% deri në 40% të tjera me një kompani me reputacion të shpëtimit duke ri-montuar specifikimet për aplikacionin tuaj duke përfshirë informacionin e saktë strukturor. Nëse nuk jeni të përgatitur ta kryeni vetë punën dhe e dini vendndodhjen dhe historinë e dyshemesë dhe e vendosni përsëri në mënyrë identike me mënyrën se si ka zbritur, shmangeni atë. E vetmja vlerë reale është skrap ose shpëtim arkitektonik për ripërdorim nga ekspertët.

Gjëja e shtatë që duhet ditur: Si mund të them që po më shitet një kat i ndërmjetëm i ri dhe jo i përdorur? Po, kam frikë se kjo ndodh. Gjithçka që mund të bëni është të merrni referencat, të pyesni për çështjet e ngritura më sipër dhe të merrni gjithmonë 3 citate, duke kujtuar nëse diçka është shumë e mirë për të qenë e vërtetë, ndoshta është pikërisht kjo. Nëse jeni në dyshim, nuk mund të fshehni shenjat dhe materialet e dëmtuara dhe të mos ndaheni me asnjë para derisa të keni të gjithë informacionin e saktë teknik për autoritetet.

Gjëja e tetë që duhet të dini: Si mund ta di nëse dizajni im i ndërmjetëm është i duhuri? Shpesh dyshemeja bëhet për t’iu përshtatur një aplikacioni, kjo mund të variojë nga paketimi i materialeve deri te një klub nate. Sido që të jetë, nëse ndihmoheni nga një inxhinier i trajtimit të materialeve, atëherë do të jenë hartuar airplane që ilustrojnë aktivitetet me informacion specifik ngarkimi të detajuar për t’u akomoduar në fazën e prodhimit të projektit. Konkretisht kjo do të përfshijë:

 • Përfundimi i detajeve të stolisjes me strukturat ngjitur pa boshllëqe
 • Mbështetësit e dyshemesë dhe seksionet e mbështjellë në nxehtësi të ndara në mënyrë simpatike dhe të rregullt
 • Vlerësimet e devijimit të vlerësuara për ju për aplikacionin (nuk dëshironi që ai të ndihet si një trampolinë)
 • Metodat e ushqimit të mallrave, shërbimeve dhe lehtësive të kërkuara në ose jashtë ose në dhe nga dyshemeja
 • Një deklaratë e plotë e aksesit dhe dispozitë për mirëqenien personale në dysheme
 • Lartësia e përfunduar e dyshemesë dhe çdo teknikë strukturore e kujdesur për ju
 • Detaje mbarimi për dyer, qilima ose sipërfaqe të veçanta të lidhura me strukturat ekzistuese

Ka edhe shumë gjëra të tjera, të gjitha janë nën titullin e vëmendjes ndaj detajeve.

Gjëja e nëntë që duhet të dini: Çfarë lloj pajisje duhet të marr parasysh për të shkuar me një kat i ndërmjetëm? Përgjigja më e lehtë është një listë e pajisjeve që zakonisht furnizohen me aplikacionet e ndërmjetme:

 • Shkallët prej çeliku, inox dhe druri dhe çeliku
 • Zjarri i çelikut shpëton
 • Shkallët e maceve
 • Ashensorët
 • Ashensorët e mallrave
 • Ashensorët e karrigeve me rrota
 • Tavolina ngritëse
 • Sistemet e ruajtjes duke përfshirë raftin
 • Portat e ngarkimit të paletave
 • transportues
 • Chutes
 • Ngritësit
 • Mbajtëse celulare të paletave me ashensorë elektrikë (më lirë se ashensorët)
 • Parmakë
 • Ndarëse
 • Dyer
 • Tavanet
 • Materialet rezistente ndaj zjarrit

Disa ide të tjera për ruajtjen Këta 9 udhëzues do t’ju ndihmojnë të vendosni se si dëshironi të vazhdoni me projektin tuaj të ri të dyshemesë së ndërmjetme, por ka mënyra various për të përdorur hapësirën e kokës, për shembull platformat e ngritura të ruajtjes për sendet më të mëdha, të cilat nuk mund të ruhen në mënyrë të përshtatshme në raftet ose raftet e paletave. Sistemet me dy nivele janë gjithashtu alternativa, ju mund të përdorni raftet e paletave ose seksionet e rafteve për të ndërtuar hapësirën e magazinimit dhe dyshemenë në dhomën e kokës së ndërtesës suaj.

#Ndërtimi #kateve #gjërat #që #duhet #të #dini

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *