Projeksioni complete Astral

Projeksioni complete Astral

Çfarë është projeksioni Astral dhe cilat janë kushtet më të mira për këtë përvojë të çuditshme?

Projeksioni astral i njohur gjithashtu si përvoja jashtë trupit dhe si “udhëtim shpirtëror” nga disa grupe, mund t’i ndodhë kujtdo në çdo kohë në jetën e dikujt. Projeksioni astral shpesh ngatërrohet me ëndrrat e qarta ose të gjalla dhe shumica e skeptikëve do të thoshin se ajo që shumica e njerëzve do të përjetonin si një përvojë jashtë trupit është thjesht një ëndërr. Edhe pse është mjaft e zakonshme që një përvojë projeksioni astral të përcillet menjëherë nga një ëndërr e gjallë ose madje të përzihet ose të përfshihet brenda ëndrrave, kur dikush ka një përvojë të plotë astral jashtë trupit, shpesh është kaq e vërtetë. , aq e gjallë dhe e qartë sa që në asnjë mënyrë, formë apo formë nuk konsiderohet nga përjetuesi si thjesht një ëndërr. Projeksioni i vërtetë astral përjetohet si një gjendje plotësisht e zgjuar jashtë trupit dhe personi është në gjendje të shohë në të vërtetë, zakonisht nga një kënd i çuditshëm, trupin e tij ose të saj me pamje zakonisht të qetë ose të pajetë të shtrirë në krevat, divan ose divan. Dikush mund të shohë detaje të vogla në dhomë dhe të udhëtojë kudo tjetër që mund të imagjinohet dhe të shikojë ngjarje dhe të zbulojë vende të reja dhe/ose sende të humbura ose të pazbuluara më parë që mund të konfirmohen më vonë.

Disa mjeshtër tibetianë dhe mjeshtër indianë jogi gjatë historisë kanë zhvilluar aftësinë për të ndërgjegjësuar plotësisht projektin astral sipas dëshirës dhe si rezultat i këtij fakulteti të mrekullueshëm, edhe shumë fuqi të tjera të veçanta. Një shembull bashkëkohor është Yogiraj Gurunath Siddhanath i cili për shkak se e kam takuar personalisht dhe kam përjetuar drejtpërdrejt atmosferën e tij të mahnitshme të energjisë (darshan), mund të kem parë disa herë në astral, pasi ka pasur disa raste të pranisë së këtij jogi të madh që shfaqet gjatë gjumit tim dhe në meditim të thellë. Të tjerë mjeshtër të tillë të mëdhenj të projeksionit astral në të kaluarën përfshijnë Paramhansa Yogananda, Sri Yukteswar, Rabindranath Tagore i cili u kthye duke folur përmes ektoplazmës së mediumit të drejtpërdrejtë të zërit, Leslie Flint (1960?) në lidhje me përvojat e tij me udhëtimin astral dhe informacionin e përgjithshëm në lidhje me fuqinë e mendimit. , dhe Lama tibetiane e emigruar, të martën Lobsang Rampa në trupin e Cyril Henry Hoskin. Rampa dha përshkrimet dhe njohuritë më të spikatura të projeksionit astral, megjithatë ai ishte gjithashtu me sa duket autori i disa prej librave më të diskutueshëm që kam lexuar ndonjëherë.

Kushtet e duhura për projeksionin astral dhe si mund të nxitet 100% projeksioni natyror astral

Kushtet e duhura për projeksion të ndërgjegjshëm astral janë të vështira për t’u zotëruar. Fillimisht, është shumë e dobishme të mësoni meditimin dhe të stërvitni trupin për të rritur përqendrimin në vetveten (syri i tretë) dhe largimi nga shqisat e jashtme, ndërsa qetësoni frymëmarrjen dhe ngadalësoni rrahjet e zemrës në 40 rrahje në minutë. Beqaria është mjaft thelbësore, përndryshe mund të jetë shumë e vështirë të përpiqesh të ruash entuziazmin dhe përqendrimin e vazhdueshëm të kërkuar për përfundimin me sukses të këtij projekti, i cili përfshin procesin e ngadalësimit të shkallës metabolike dhe zëvendësimin e plotë të të gjithë aktivitetit fizik, mendimit fizik, ndërgjegjësimit dhe vetëdijes me ndërgjegjësimi i brendshëm shpirtëror deri në atë pikë sa trupi bëhet mjaft i mpirë, i ftohtë, i qetë dhe i pajetë. Vetëm atëherë në një gjendje kaq të thellë ekstaze bëhet e mundur që me vetëdije të lini trupin sipas dëshirës. Një arritje e tillë e kësaj natyre është mjaft e thellë, jetike dhe e paçmueshme, sepse një aftësi e tillë çon në një zotërim të plotë mbi vetë fuqitë e jetës, vdekjes dhe rimishërimit. Është jashtëzakonisht për të ardhur keq që gjatë kësaj epoke të tanishme, tendenca e përgjithshme e njerëzimit është shumë e jashtme, shumë sensualitet dhe shumë në botën fizike dhe shqisat fizike. Është kjo prirje apo tendenca e përgjithshme që po shkaktojnë kaq shumë dhimbje, kaq shumë skepticizëm ndaj të vërtetave shpirtërore, konfuzionit dhe vuajtjes në botë. Ky shqetësim i madh është arsyeja kryesore pse po marr kaq shumë nga koha ime për të krijuar këtë faqe interneti.

Projeksioni spontan astral gjatë gjumit të thellë është shumë më i zakonshëm dhe më i arritshëm nga disa. Shanset e udhëtimit astral që ndodh gjatë gjumit të thellë mund të përmirësohen nga një formë e ushtrimeve të forta fizike afër fundit të ditës, në mënyrë që muskujt të mos jenë më të shqetësuar dhe për këtë arsye të jenë më të prirur për relaksim. Në mbrëmjen e hershme pas një darke të lehtë (ose ndonjëherë edhe një agjërimi në varësi të nevojave individuale) duhet të praktikoni pak joga dhe të bëni pak meditim para gjumit. Filloni periudhën aktuale të pushimit ose gjumit të natës me një qëndrim të thellë relaksimi, ndërsa përqendrohuni në çdo muskul të trupit për t’u çlodhur plotësisht, duke tërhequr energji nga çdo muskul në të gjitha qendrat kurrizore dhe më pas deri në syrin e tretë. Mundohuni të qëndroni zgjuar derisa trupi bie në gjumë. Nëse kjo nuk funksionon, (zakonisht kërkon disa javë praktikë) vendosni alarmin në orën 3:00 ose 4:00 të mëngjesit, ngrihuni dhe ushtroheni për 15 minuta në atë kohë dhe më pas ndiqni të njëjtën rutinë të relaksimit të thellë që çon në një zgjim të gjerë. efekt ende plotësisht në gjumë. Ajo që duhet të ndodhë është një përvetësim i thellë i vetëdijes së bashku me një gjendje paralize të përkohshme (katalepsi) dhe një dridhje të frikshme dhe/ose ndjesi shpimi gjilpërash që mund të duket shumë e fortë për të qëndruar. Në këtë gjendje vibruese, bëhet e mundur të ndahet nga trupi dhe më larg njeriu merr aq më pak dridhje që ndjen derisa të jetë disa metra larg dhe disa mund të vëzhgojnë një kordon argjendi midis vetvetes fizike dhe astral ose eterike. Më pas bëhet e mundur të lëvizësh nëpër dhomë duke u përqëndruar në vendin ku dëshiron të shkojë. Duhet shumë praktikë në fillim për të mësuar se si të kontrollosh trupin astral, i cili është shumë i ngjashëm me jetën e një fëmije të porsalindur, i cili ende nuk ka mësuar se si të ecë dhe të vrapojë, etj.

Nuk ka absolutisht asnjë rrezik apo ndonjë arsye reale për t’u frikësuar nga projeksioni astral apo edhe nga vdekja për këtë çështje. Nëse dikush duhet të vdesë, atëherë vdekja përfshin thjesht marrjen e një vendbanimi shumë më të përhershëm në shtëpinë e tij të vërtetë në një nga sferat astral. Frika gjatë përpjekjeve të para në udhëtimin astral është një downside i madh dhe shpesh do ta gjejë veten të përplasur përsëri në trupin fizik nën provokimin më të vogël të frikës dhe/ose edhe duke menduar për fizikun. Vdekja nuk mund të shkaktohet kurrë nga projeksioni astral, megjithatë procesi i vdekjes është shpesh mundësia më e madhe ndonjëherë për projeksion astral! Ka botë të panumërta në jetën e përtejme që janë të mbushura me mrekulli të mëdha dhe mundësi të të gjitha llojeve. Për ata që janë me natyrë të mirë, zemërmirë dhe plot dashuri (shumica e njerëzve janë) jeta e përtejme është thjesht e mrekullueshme dhe e mbushur me bukuri të patregueshme, dashuri të madhe, lumturi të jashtëzakonshme, muzikë të mrekullueshme dhe aventura të mëdha.

Për sa kohë që nuk përfshihen droga të paligjshme, projeksioni astral është një dukuri 100% natyrale, 100% e sigurt dhe 100% e lumtur. Projeksioni astral është një shprehje e lirisë së vetëdijshme të shpirtit ndërsa trupi fizik është në një gjendje përkohësisht të animacionit të pezulluar dhe metabolizmit të ngadalësuar ose “hibernues”. Sa më shpesh dikush mund të shkaktojë këtë “vdekje” të përkohshme të fizikes, aq më shpejt ai bëhet një i aftë ose mjeshtër mbi tekat përndryshe të tmerrshme të jetës dhe vdekjes.

Format e ndryshme të projeksionit astral: Nga mprehtësia në udhëtim deri te zhytja e plotë në aeroplanin astral

Ekzistojnë forma të ndryshme të projeksionit astral. Më e thjeshta është shikimi në distancë, i cili në të vërtetë është një formë e mprehtësisë udhëtuese, pasi një fragment i vetvetes ndjen ngjarje dhe skena nga një vend i largët, ndërsa shikuesi në distancë ulet në një dhomë të errësuar në një gjendje të lehtë ekstaze. Ndërsa meditoja në apartamentin tim të errësuar një mëngjes, në të vërtetë mund të shihja brenda syrit të mendjes sime (apo syrit të tretë?) një imazh të qartë të disa kontraktorëve që punonin në çatinë e një shtëpie të vogël. Kishte një oxhak dhe dukej sikur kishte deri në shtatë kontraktorë që punonin për ndërtimin e një çati të re. Në fillim supozova se duhet të kisha marrë një skenë nga rrafshi astral (më ndodh ndonjëherë) të punëtorëve astralë që krijojnë një ndërtesë astral (ndodh në disa nga botët astral). Vetëm pasi ndalova së medituari, dhe ndërsa rrugës për të marrë postën time, vura re një shtëpi të vogël që ngjitej pranë kompleksit tim të apartamenteve me të njëjtët kontraktorë që punonin në të njëjtën çati me oxhak, etj! Janë përvoja si këto që më vërtetojnë përtej asnjë dyshimi për realitetin e tyre. Përvojat e shikimit në distancë, megjithëse të rralla dhe të vështira për t’u përsëritur, janë reale si dita.

Një formë më e thellë e shikimit në distancë ndodh kur shpirti është i vetëdijshëm në dy vende njëherësh, prapa syve fizikë dhe nga brenda këndvështrimit astral. Ky efekt ndodh dhe ilustron faktin se për sa kohë që trupi fizik mbetet i gjallë, shpirti qëndron prapa me trupin ndërsa dyfishi i tij eterik rrotullohet dhe rreth të cilit shpirti gjithashtu mban lidhje. Një formë tjetër e udhëtimit astral është në fakt përvoja jashtë trupit, ku njeriu është i vetëdijshëm kryesisht për homologun eterik të rrafshit të tokës dhe mund të perceptojë, madje ndonjëherë të ndjejë (por jo në të vërtetë të prekë ose të marrë, përveç në kushte shumë të rralla) të gjitha gjërat më të lidhura me Tokën. Projeksioni aktual astral është udhëtimi në sferat më të larta mbi rrafshin e tokës, ku dikush është në homologun astral (ose dublikatë) të trupit të tij fizik dhe mund të takojë miq dhe të dashur që ose kanë kaluar ose janë gjithashtu në gjumë, duke ëndërruar dhe/ose astral. duke udhëtuar!

Ka pasur disa raste të dokumentuara kur dikush ka parë në të vërtetë, ndërsa është zgjuar fizikisht, dyfishin eterik të dikujt tjetër (ose doppelganger) duke qëndruar në të njëjtën dhomë shpesh për t’i thënë “lamtumirë” një të dashur nëse është në rrezik të madh dhe/ose duke vdekur ose thjesht ndërsa projektimi astral. Në librin, Autobiografia e një Jogi nga Paramhansa Yogananda, ka disa raste të jogëve që udhëtojnë në trupat e tyre astral ose ndërsa ende jetonin fizikisht ose edhe pas vdekjes së tyre, të cilët ishin në gjendje të shfaqeshin plotësisht në një formë solide para dëshmitarëve të ndryshëm. Për shembull, lexoni Ringjalljen e Sri Yukteswar dhe pyesni veten për këtë. Paramhansa Yogananda kurrë nuk ka pasur ndonjë arsye(a) personale ose prirje për të gënjyer ose mashtruar të tjerët.

Unë personalisht kisha dikë që të më vizitonte në astral, ndërsa isha në një ekstazë të thellë relaksi në të njëzetat e mia të hershme. Energjia e këtij personi ishte aq intensive sa më tërhoqi nga trupi im përmes qendrës sime të zemrës! Pastaj kur pashë këtë djalë të ulur me rrobat e tij normale në një pozicion meditimi pikërisht përballë meje, nuk e kisha idenë se ai ishte atje sepse sapo kishte vdekur! E gjithë përvoja mund të gjendet në librin tim elektronik falas Shkenca e Tërësisë“Mësimi 14” në paragrafin 14.7: Vdekja, Ndriçimi, Lumturia dhe Ringjallja. Unë e di me siguri se këto gjëra janë reale, dhe kur dikush ka një përvojë paranormale, nuk mund ta mohojë fare, kjo ndodhi!

Jogi i mençur mëson se si të qetësojë frymëmarrjen e tij, të ngadalësojë rrahjet e zemrës dhe të tërheqë energjinë e tij fizike thellë në qendrat kurrizore dhe më pas në fund thellë në syrin e tretë ku ai mund të “vdes çdo ditë” me aftësi të plotë për të lënë trupin e tij sipas dëshirës. njeriu mund të largohet nga automjeti thjesht duke hapur derën dhe duke dalë prej saj. Poeti i ndjerë indian dhe mjeshtri i jogës, Rabindranath Tagore, i cili u kthye duke folur përmes ektoplazmës së mediumit të drejtpërdrejtë të zërit, Leslie Flint shpjegon shumë qartë interesin e tij gjatë gjithë jetës për projeksionin astral dhe mënyrën se si ai e zotëroi atë dhe bukurinë e papërshkrueshme të sferave më të larta që ai tani jeton. Nëse dikush nuk e ka mësuar më parë (ndoshta në një jetë të kaluar), projeksioni astral nuk është kurrë diçka që njeriu thjesht mund ta mësojë brenda natës dhe më pas ta bëjë për rekreacion ose zbavitje. Është më tepër një ndërmarrje serioze që kërkon angazhim të plotë. Projeksioni astral është një praktikë pasurimi shpirtërore dhe jo diçka që duhet bërë vetëm për arsye materialiste, sensuale, egoiste ose të zakonshme, pasi nivele të tilla të ulëta të qëllimit dhe/ose të vetëdijes do të ishin të pamatura dhe do ta bënin shumë më të vështirë arritjen e ndonjë rezultati të vlefshëm.

#Projeksioni #complete #Astral

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *