Reklamat me baner të përballueshëm – Sa duhet të shpenzoni për të marrë rezultatet më të mira

Reklamat me baner të përballueshëm – Sa duhet të shpenzoni për të marrë rezultatet më të mira

Si ekspert marketingu, shpesh më kërkohet të vlerësoj metodat e reja të reklamimit për klientët e mi. Një kërkesë e fundit erdhi nga një kompani aksesorë makinash, e cila ka një faqe interneti shumë të suksesshme për tregtinë elektronike, si dhe një dyqan Amazon, të cilat i kam krijuar, menaxhuar dhe mirëmbajtur unë. Duke shqyrtuar raportet ditore në Google Analytics, jam plotësisht i informuar se sa vizitorë mbërrijnë në faqen e tij të internetit, nga vijnë, cilat faqe shikojnë dhe sa kohë shpenzojnë, ndër shumë parametra të tjerë. Nëpërmjet karrocës sonë të blerjeve ShopSite, ne gjithashtu kemi raporte të gjera se cilat produkte shiten më mirë.

Një nga informacionet më të vlefshme midis gjithë këtyre të dhënave është burimi i referimit. Ky klient është jashtëzakonisht me fats që ka zhvilluar një ndjekës shumë besnik midis klientëve të mëparshëm, të cilët diskutojnë lirshëm interesat e tyre, blerjet dhe postojnë foto të makinave të tyre të çmuara të përmirësuara me porosi në një numër forumesh të njohura automobilash me interes të veçantë në web. Sa herë që klienti im rekomandohet, adresa e tij e URL-së për faqen e tij të internetit postohet brenda temës së diskutimit, e cila nga ana tjetër përsëritet sa herë që dikush komenton ose bën pyetje të mëtejshme mbi këtë temë. Si rezultat i kësaj, faqja e tij e internetit ka qindra lidhje të cilat e kanë çuar renditjen e tij të kërkimit në krye të çdo kërkimi përkatës në Google. Ne mund të numërojmë vetëm bekimet tona. Sigurisht, praktikat e tij të patëmetë të biznesit, produktet unike dhe shërbimi i shkëlqyer ndaj klientit i kanë dhënë kompanisë së tij një reputacion të lakmueshëm për besueshmërinë, të cilin ai punon shumë për ta përforcuar çdo ditë.

Në përpjekje për të treguar mirënjohje ndaj këtyre forumeve dhe pjesëmarrësve të tyre, ai ka sugjeruar shumë herë që të shqyrtojmë kostot për reklamimin me baner, i cili është një format i caktuar reklamimi i përdorur në faqet e internetit me një shumëllojshmëri opsionesh pagese për të zgjedhur. Dhe, me përkushtim, kam kërkuar kuti mediatike dhe informacione për koston nga një sërë forumesh vetëm për t’u penguar nga perspektiva frikësuese e blerjes së reklamave nga numri i përshtypjeve në krahasim me disa mënyra më tradicionale të matjes. Duke qenë në këtë biznes për më shumë se 35 vjet, ne jemi pak të hutuar nga pretendimet e zakonshme të numrit të tepruar të vizitorëve në ditë, të cilat duken disi të largëta, për të thënë të paktën. Megjithatë, me procedurat e auditimit të vendosura së fundmi të ngritura nga një organizatë e quajtur Byroja e Reklamimit Interaktive (IAB), blerja e reklamave me baner sipas numrit të përshtypjeve tani është më e krahasueshme me blerjen e reklamave të shtypura nga shifrat e tirazhit të audituar, si shembull. Kjo nuk do të thotë se çdo pretendim për reklamimin e banerëve në web auditohet, por të paktën ka udhëzime dhe standarde me të cilat korrespondojnë.

Pavarësisht rezervave tona, nevoja dhe dëshira për t’u reklamuar në një treg të tillë të synuar në mënyrë të përshtatshme mbetet, kështu që më në fund e kemi kafshuar plumbin. Pasi vizitova faqen e një forumi të veçantë automobilistik me interes, një i cili krenohet me 170,000 vizita unike (shënim: “vizita” jo “vizitorë”) në muaj, u tërhoqa menjëherë nga reklamat me baner që shfaqen dukshëm në pikat kryesore në faqe. Mësova shpejt se ato reklama janë vendosur nga Google, i cili vetëm argëton buxhete reklamimi në përmasa të jashtëzakonshme. E di që kjo është e vërtetë, pasi kam mbetur në harresë duke pritur që përfaqësuesit e shitjeve të Google të më japin mirësjelljen për t’iu përgjigjur pyetjeve të mia të kostos picayune, të cilat deri më tani kanë rezultuar të kota. Megjithatë, në përpjekjet e përsëritura për të mësuar më shumë nga dokumentet e pafundme që Google ka në dispozicion për çdo aspekt të mundshëm të kësaj teme, reklamimi “imazhi” (banner) përmes Google mund të bëhet mbi bazën “kosto për klikim”, kostoja e së cilës është përcaktohet nga ofertat e paraqitura nga pjesëmarrësit konkurrues brenda një industrie të caktuar, ose në bazë të “kosto-për-mijë” (cpm) bazuar në numrin e përshtypjeve që merr reklama dhe një buxhet të paracaktuar që ju rregulloni me Google. Reklama juaj më pas vendoset në një uebsajt të caktuar ose grup uebsajtesh që ju specifikoni, ose qarkullohet midis zgjedhjeve të Google për faqet e përshtatshme të internetit bazuar në fjalë kyçe që keni zgjedhur. Nëse nuk keni një buxhet të konsiderueshëm për të investuar në këtë program, Google nuk e inkurajon pjesëmarrjen tuaj.

Nëse nuk keni dëgjuar për “marketingun e filialeve, është e përshtatshme të diskutoni këtu. Është marrëdhënia popullore midis një faqe interneti me trafik të bollshëm, një tregtari në web që dëshiron të vendosë një reklamë baneri për të tërhequr interes për produktin, shërbimin ose faqen e tij të internetit. , dhe nganjëherë një shërbim i palëve të treta për vendosjen e reklamave në web, i cili vepron si një ndërlidhës midis faqeve të përshtatshme të internetit me trafik të lartë dhe reklamuesve të banderolave ​​të lidhura në mënyrë të përshtatshme. Google vetë është një shërbim marketingu bashkëpunëtor siç përshkruhet më sipër, siç janë Yahoo dhe të tjerë të panumërt në të gjithë internetin. Përveç rregullimeve për pagesë për klikim, ka gjithashtu konfigurime pagese për shitje dhe pagesë për kryesim, të cilat të gjitha kërkojnë pagesën e një komisioni nga reklamuesi i banderolës për filialin me një tarifë të rënë dakord dhe të paracaktuar. Kjo mund të jetë ekuivalenti i qindarkave ose dollarëve, në varësi të marrëdhënies dhe kontratës. Dhe bazohet në traditën e vjetër të shpërblimit të kujtdo që kontribuon në shitjet tuaja duke promovuar produktivisht produktin ose shërbimin tuaj. mendoni se pagesa me përshtypjen e reklamës është shqetësuese, pagesa me klikim është edhe më e frikshme kur lexoni për rastet kur reklamuesit mbledhin komisione me vlerë mijëra dollarë për shkak se dikush nga një biznes konkurrues synon reklamën tuaj me një mashtrim klikimi të krijuar për t’ju lënë jashtë biznes me qindra klikime të pakuptimta! Edhe pse këto janë përjashtimet, mjafton për të minuar guximin tuaj.

Megjithatë, alternativat janë të disponueshme. Është e mundur të anashkaloni Google dhe tregtarët e tjerë të filialeve duke vendosur reklama direkt në një faqe interneti që zgjidhni për meritat që i njihni hapur, pa asnjë varg të bashkangjitur për ndarjen e fitimit. Në rastin tonë, ne iu drejtuam departamentit të marketingut të forumit të automobilave, i cili ofroi tarifa shumë të arsyeshme të reklamave me baner përmes një përfaqësuesi shitjesh profesionist, të vëmendshëm dhe të etur, i cili ishte i lumtur të na udhëzonte gjatë gjithë procesit, duke përfshirë natën vonë dhe fundjavën!

Fillimisht vendosëm për një madhësi të madhe baneri prej 728 x 90 pikselë, e njohur gjithashtu si “tabelë drejtuese”, e cila është një njësi horizontale rreth madhësisë së dritares në një zarf dritareje. Për sa kohë që e mbajtëm madhësinë e skedarit të reklamës së banerit në 20 mijë, na lejohej të dërgonim ose një reklamë statike ose një reklamë të animuar Flash. Por ne u paralajmëruam se është mjaft e vështirë të zvogëlohen reklamat Flash në 20 mijë dhe do të tarifohen ekstra për një madhësi që tejkalon 20 mijë.

Klienti ra dakord që ne duhet të përpiqemi ta bëjmë reklamën një model Flash sepse na dha mundësinë të shfaqim më shumë se një produkt dhe të dërgojmë më shumë se një mesazh, të gjitha duke tërhequr vëmendjen me lëvizjen e reklamës. Pasi punova në ndërtimin e reklamës, madhësia më e vogël në të cilën mund të zvogëloja ishte 25k. Por, si gjithmonë, edhe pas 35 vjetësh, mësova disa truke në këtë proces falë kërkimeve në Google, të cilat dhanë disa këshilla për reduktimin e skedarëve nga disa njerëz të ditur, të cilët janë jashtëzakonisht bujarë me informacionin e tyre falas.

Ajo që kontribuon në përmasat e tepërta në një skedar Flash SWF janë një sërë elementësh duke përfshirë madhësinë dhe llojin e imazheve të Photoshop-it të përdorura, dështimi për të konvertuar përbërësit e çdo shtrese në simbole dhe numri i kornizave të përdorura në reklamë (ose kohëzgjatja e kohës që skedari duhet të përfundojë veprimin e tij.) Duke adresuar të gjithë këta parametra, më në fund e zbrita skedarin në 20 mijë dhe, si rezultat, ne u ngarkuam me tarifën e sheshtë prej 130 dollarë për 50,000 përshtypje për një kontratë totale prej 300,000 përshtypjesh për një afat 3-mujor, ose 780 dollarë. Kjo është më pak se një qindarkë për përshtypje. Sigurisht që kjo është një normë e përballueshme për të testuar tregun si për efektivitetin e reklamave ashtu edhe për pritjen e tregut, krahasuar me nevojën për një buxhet minimal prej 20,000 dollarësh me Google.

Një ose dy ditë pasi reklama ishte vendosur dhe filloi të shfaqej në rotacion, duke marrë radhën duke u shfaqur në të njëjtat pika ideale si reklamat e Google që kisha parë, përfaqësuesi i reklamës më kontaktoi për të thënë se kur klikohet reklama, faqja e internetit hapet në të njëjtën dritare që zë reklama, hapësirën e dobët 728×90 pixel, e cila padyshim nuk është ajo që kishim menduar! Të gjitha testet tona treguan hapjen e faqes në web në një dritare të re me madhësi të plotë. Për fats të mirë, përfaqësuesi i reklamave tha nëse mund ta rregulloj reklamën për të hapur një dritare të re kur klikohet për të akomoduar faqen e madhe të faqes në web, ai do të rifillojë kontratën pa kosto shtesë. (Flisni për shërbimin ndaj klientit! Çfarë qenie njerëzore e rrallë dhe e jashtëzakonshme!)

I vetë-mësuar në çdo gjë që bëj, më duhej ta zgjidhja këtë sfidë të re me një skript të përshtatshëm brenda skedarit Flash për të hapur një dritare të re kur klikohej reklama. Megjithëse mendova se do të më duhej të specifikoja madhësinë e dritares së nevojshme, zbulova përmes provës dhe gabimit se dritarja e re që hapet varet tërësisht nga madhësia e dritares së shfletuesit të përdoruesve, çdo madhësi e së cilës do të ishte e pranueshme. në këtë rast, pasi me siguri do të tejkalonte madhësinë relativisht “të vogël” të reklamës sonë të banerit.

Me dorëzimin e skedarit të ri, përfaqësuesi i reklamës konfirmoi se problemi ishte zgjidhur. Një dritare e re e madhe u hap kur u klikua në reklamë duke shfaqur faqen tonë të internetit në të gjithë shkëlqimin e saj dhe kontrata u rifillua nga zero.

Ajo që na shtyu të përdorim këtë discussion board të veçantë për testin tonë të reklamimit të banderolave ​​ishte fokusi i tij në një mannequin automjeti që është më pak i popullarizuar në historinë tonë të shitjeve të produkteve. Ne ia atribuojmë këtë fenomen një supozimi se ky mannequin makine tërheq një treg më të ri, i cili mund të mos jetë aq i pasur sa shoferët e moshuar që blejnë shumë nga produktet tona për automjete që apelojnë për një shije më të pjekur. Por zgjedhja jonë e produktit të reklamuar është ajo që tërheq çdo treg në mbarë botën, sepse është kaq e nevojshme nga drejtuesit e markës së makinës në të cilën ne jemi të specializuar, pavarësisht modelit. Kjo është thelbësore për matjen e saktë të efektivitetit të reklamës së banerit.

Ndërkohë që jemi ende duke u përballur me një numër variablash që mund të ndikojnë në shikueshmërinë e reklamave të banerit, si p.sh. sa shpesh i shfaqet audiencës së duhur në kohën e duhur, diçka që është e zakonshme edhe për të gjitha llojet e tjera të reklamave, ne mund ta shohim përmes Google Analiza në këtë fazë të hershme të shqyrtimit se një numër i respektueshëm i vizitorëve të faqes në web po vijnë direkt në faqen me të cilën është lidhur reklama. Nuk është e zakonshme që vizitorët të dinë adresën e saktë të asaj faqeje të veçantë duke e bërë atë faqen e tyre “ulëse”. Me këtë njohuri, mund të supozojmë me siguri se ato vizita janë rezultat i reklamës së banerit. Përndryshe, Google Analytics na tregon emrin e burimit të referimit, i cili mund të jetë Google, Yahoo, një URL specifike e forumit të automobilave ose ndonjë numër i vendeve të tjera të mundshme referuese. Në rastin e reklamës së banerit, referimi quhet “direkt”, që do të thotë se klikimi i përdoruesit e çoi atë në një adresë specifike pa u varur nga përdorimi i një fjale kyçe ose termi kërkimi.

Megjithatë, ka shqetësime të tjera që kontrollojnë efektivitetin e një reklame baneri. Ashtu si teknologjia u zhvillua për të çliruar shikuesin e TV nga nevoja për t’u ulur nëpër reklama të bezdisshme që ndërpresin programimin, ekziston një teknologji e ngjashme që bllokon reklamat me baner nga përvoja e vizitorëve të faqes në web. Kombinoje atë me kufizimet që rrethojnë marrjen e animacionit Flash në pajisje të caktuara celulare dhe do të filloni të kuptoni kufizimet e shumta që ndikojnë në suksesin e reklamimit të banderolave.

Ashtu si me çdo përpjekje reklamimi apo marketingu, është e drejtë të thuhet se pritshmëritë tona për efektivitetin e reklamave të banderolave ​​janë shpresëdhënëse për një kthim actual të investimit në formën e rritjes së shitjeve, por në të njëjtën kohë, realiste nëse përfitimi i vetëm është ai i korporatës. ekspozimi, imazhi profesional dhe ndërgjegjësimi i produktit. Me kalimin e kohës, të gjitha përpjekjet promovuese kontribuojnë në një shkallë kumulative suksesi. Si biznese, kjo është diçka që ne e pranojmë si të shkojmë me territorin. Dhe si një racionalizim përfundimtar, ne ngushëllohemi me fjalën e urtë “asgjë nuk guxoi, asgjë nuk fitoi”.

#Reklamat #baner #të #përballueshëm #duhet #të #shpenzoni #për #të #marrë #rezultatet #më #të #mira

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *